Lyhytterapia

HYÖDYLLINEN LYHYTTERAPIA

Stressiä, väsymistä, huonoa oloa tai ongelmia ei kannata pitkittää. Lyhytterapia on helppo tapa kokeilla, voisiko terapia auttaa. 

Lyhytterapian idea on työskennellä tehokkaasti ja tavoitteellisesti sinun hyvinvointisi ja asiasi parhaaksi. 

Yritämme selvitä asioista usein samoilla keinoilla tai yksin. Lyhytterapiassa voit löytää uusia keinoja ja mahdollisuuksia ja parantaa itsetuntemustasi. Joskus on hyödyllisintä ja tärkeintä päästä vain puhumaan. 

Mielen ja kehon hoitoa

Mikä terapiassa auttaa ja vaikuttaa?

MITEN TOIMIN, KUN HALUAN TERAPIA-AJAN?

Voit sopia lyhytterapia-ajan helposti ilman lähetettä. Voimme tavata Isojoella, verkossa tai puhelimella. Varaat vain ajan tai voit soittaa ja lähettää viestin.

MITÄ LYHYTTERAPIA ON KÄYTÄNNÖSSÄ?

Terapiassa käydään usein kerran tai pari, joskus taas työskennellään pitempään, jotta haluttu suunta löytyy. Lyhytterapiassa nämä molemmat ovat mahdollisia. Pisimmillään lyhytterapia voi kestää useamman kuukauden. 

Terapiassa hyödynnetään vuorovaikutteista keskustelua ja erilaisia terapiamenetelmiä. Sovellan lyhytterapiassa mm. ratkaisu- ja voimavarakeskeisiä menetelmiä, skeematerapiaa, narratiivisuutta (tarinat, elämäkerta) ja uutta psykologista tietoa.  

Tavoitteena tarjoamassani lyhytterapiassa voi olla esimerkiksi voimavarojen, suunnan ja uusien keinojen löytäminen, mielen hyvinvoinnin lisääminen, masennuksesta ja ahdistuksesta toipuminen tai riippuvuuksista irtaantuminen. 

Ratkaisut löytyvät itsestämme, kun vain saamme apua ja vaihtoehtoja eteenpäin. 

TERAPIATARINOITA (Instagram)

Tarjoamani lyhytterapia ei ole Kelan tukemaa psykoterapiaa eikä se nimensä mukaisesti ole tarkoitettu vuosia kestäväksi terapiamuodoksi. 

Lyhytterapia-koulutus sisältää psykoterapeuttiset valmiudet ja lyhytterapia on hyvä vaihtoehto myös pitempää psykoterapiaa odotellessa tai muun avun tukena. 

Kelan tukemaan tai julkisen terveydenhuollon psykoterapiaan hakeutumisesta löytyy opas Mielenterveystalo.fi-sivustolta:

Psykoterapiaan hakeutujan opas

MITÄ MAKSAA, MITEN MAKSAN?

Lyhytterapian hinta on 55 euroa/60 minuuttia. Voit maksaa terapian joko käyntisi yhteydessä tai laskulla. 

VAI SITTENKIN KERTATERAPIA?

Kertaterapia on hyödyllinen yhden kerran terapia, 90 min/65 euroa.